ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Novosti
Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku
30. 07. 2020.

Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku

Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku

Na Internetskim stranicama Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije od danas je dostupna nova aplikacija WEB-GIS preglednika Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na prostornim planovima. Prvi put na našim stranicama podaci o poduzetničkim zonama dostupni su, osim na hrvatskom, i na engleskom jeziku. U aplikaciji su prikazani ažurirani podaci o više od 30 aktivnih perspektivnih poduzetničkih zona Zagrebačke županije koji su na sličan način bili prikazani i u starijoj verziji preglednika, kao i podaci o 23 neaktivne poduzetničke zone koji se prvi put prikazuju u ovoj aplikaciji.

 

Poduzetničke zone prikazane su na različitim podlogama – na kartografskom prikazu namjene površina iz prostornih planova uređenja gradova i općina, zatim na katastarskim podlogama i satelitskim snimkama te na karti prometa. Jednostavnim odabirom zone i podloge poduzetnici mogu utvrditi prostorno okruženje odabrane zone te procijeniti udaljenost od glavnih prometnica, središnjih naselja i sl. Kao i u ranijoj aplikaciji, o svakoj aktivnoj zoni uneseni su detaljni podaci iz Kataloga poduzetničkih zona Zagrebačke županije, kao što su podaci o namjeni, površini, vlasništvu, slobodnom zemljištu, cijeni, doprinosima i sl. Za novo unesene neaktivne zone u aplikaciji se prikazuju samo dostupni osnovni podaci o površini i prostornim planovima u kojima je zona planirana.

 

Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku - slika 1

 

Aplikaciju su izradili Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije i tvrtka GDi d.o.o. iz Zagreba, u suradnji s Razvojnom agencijom Zagrebačke županije čiji se Katalog poduzetničkih zona Zagrebačke županije iz 2019. godine koristi kao izvor podataka o poduzetničkim zonama. Aplikacija je izrađena u okviru projekta „Unaprjeđenje Informacijskog sustava prostornog uređenja u 2020. godini“, a zasnovana je na novoj tehnološkoj platformi tvrtke ESRI - ArcGIS Experience.

 

Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku - slika 2

 

Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku - slika 3

 

WEB GIS preglednik „Poduzetničke zone Zagrebačke županije na prostornim planovima“ možete pogledati slijedeći gornju poveznicu u ovom tekstu ili pristupom s naslovne stranice Zavoda www.zpuzz.hr ili Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr

 

   Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku - slika 4   Objavljena nova aplikacija Poduzetničkih zona Zagrebačke županije na hrvatskom i engleskom jeziku - slika 5